Научно поље - Техничко-технолошке науке
Научна област - Технолошко инжењерство
Диплома/титула - Дипломирани инжењер технологије- мастер
Ниво студија - Дипломске академске студије
Број ЕСПБ бодова - 60
Место где се изводи студијски програм - Чачак, Универзитет у Крагујевцу- Агрономски факултет
Линк ка списку предмета - http://www.afc.kg.ac.rs/index.php/sr/studije/master-akademske-studije/prehrambena-tehnologija
Дипломске академске студије – мастер ПРЕХРАМБЕНА ТЕХНОЛОГИЈА трају једну (1) годину (2 семестра).
Основна сврха ових студија је да студентима усвојена знања омогуће детаљно разумевање и могућност практичне примене основних струковних дисциплина: познавање биљних и анималних сировина, технологија меса, млека и млечних производа, производа од воћа и поврћа, угљених хидрата, масти и уља, алкохолних пића и пива.
Стечено знање, студенту завршених дипломских академских студија, обезбеђује стручност, односно компетенције за рад у:
Сајт факултета: http://www.afc.kg.ac.rs/index.php/sr/
Каталог студијског програма:http://www.afc.kg.ac.rs/index.php/sr/studije/master-akademske-studije/prehrambena-tehnologija
мај 2014.