Научно поље - Техничко - технолошке науке
Научна област - Технолошко инжењерство
Диплома/титула - Дипломирани инжењер технологије
Ниво студија - Основне академске студије
Број ЕСПБ бодова - 240
Место где се изводи студијски програм - Универзитет у Нишу, Технолошки факултет у Лесковцу
Линк ка списку предмета -
http://www.tf.ni.ac.rs/studije/knjiga_predm_nast_mas.php
http://www.tf.ni.ac.rs/studije/inf%202013.pdf
ција о модулима - Нема модула
Назив студијског програма: У оквиру студијског програма Прехрамбена технологија и биотехнологија постоје два студијска подручја: Прехрамбена технологија и Биотехнологија.
Циљеви студијског програма: Оспособити студенте за самосталан научни рад и примену научних и стручних знања у пракси из области студијска подручја: Прехрамбена технологија и Биотехнологија.
Исход процеса учења: Студенти који заврше основне академске студије из Прехрамбене технологије и биотехнологије оспособљени су да се укључе у решавање практичних проблема у привреди из области прехрамбене технологије и биотехнологије. Студенти стичу основна знања за наставак студија на master студијама.
Студенти располажу свим неопходним знањима и вештинама која им омогућавају примену оригиналних идеја и непосредно укључивање у научно-истраживачки рад. Студенти су обучени да прихвате најновије резултате научно-технолошког прогреса и користе савремене методе рада.
Сајт факултета: http://www.tf.ni.ac.rs/index.php