Articles

Универзитет у Крагујевцу - Агрономски факултет - Прехрамбена технологија - МАС - ТТ

Студијски програм - Прехрамбена технологија

Научно поље - Техничко-технолошке науке

Научна област - Технолошко инжењерство

Диплома/титула - Дипломирани инжењер технологије- мастер

Ниво студија - Дипломске академске студије

Број ЕСПБ бодова - 60

Место где се изводи студијски програм - Чачак, Универзитет у Крагујевцу- Агрономски факултет

Информације о садржају студијског програма

Линк ка списку предмета - http://www.afc.kg.ac.rs/index.php/sr/studije/master-akademske-studije/prehrambena-tehnologija

Опис студијског програма - Информације које ближе одређују квалификације за коју се диплома издаје

Дипломске академске студије – мастер ПРЕХРАМБЕНА ТЕХНОЛОГИЈА трају једну (1) годину (2 семестра).
Основна сврха ових студија је да студентима усвојена знања омогуће детаљно разумевање и могућност практичне примене основних струковних дисциплина: познавање биљних и анималних сировина, технологија меса, млека и млечних производа, производа од воћа и поврћа, угљених хидрата, масти и уља, алкохолних пића и пива.

Подаци о намени стеченог звања - Информације о академским и професионалним могућностима које пружа квалификација

Стечено знање, студенту завршених дипломских академских студија, обезбеђује стручност, односно компетенције за рад у:

  • свим гранама прехрамбене индустрије,
  • примени стандарда квалитета у великим трговинским ланцима,
  • предузетничким организацијама и сопственим газдинствима, која се баве традиционалном прерадом,
  • саветодавним стручним службама,
  • у НИО и специјалистичким организацијама,
  • ресорним Министарствима (саветници и инспекцијски надзор)

Извори података

Сајт факултета: http://www.afc.kg.ac.rs/index.php/sr/

Каталог студијског програма:http://www.afc.kg.ac.rs/index.php/sr/studije/master-akademske-studije/prehrambena-tehnologija

мај 2014.


vodic-kroz-diplome