Articles

Универзитет у Крагујевцу - Економски факултет - Пословна економија и менаџмент - ОАС - ДХ

Студијски програм - Пословна економија и менаџмент

Научно поље - Друштвено-хуманистичке науке

Научна област - Економске науке

Диплома/титула - Дипломирани менаџер

Ниво студија - ОАС- основне академске студије

Број ЕСПБ бодова - 240

Место где се изводи студијски програм - Крагујевац, Универзитет у Крагујевцу- Економски факултет

Информације о садржају студијског програма

Линк ка списку предмета - http://www.ekfak.kg.ac.rs/OASPEM_knjiga_predmeta ција о модулима - Нема модулаhttp://www.ekfak.kg.ac.rs/OASPEM_knjiga_predmetahttp://www.ekfak.kg.ac.rs/OASPEM_knjiga_pred

Опис студијског програма - Информације које ближе одређују квалификације за коју се диплома издаје

Циљ студијског програма је образовање и оспособљавање стручњака за послове који захтевају основна знања из области пословне економије и менаџмента. Студијски програм омогућава студентима стицање потребних менаџерских знања и вештина за успешно управљање и руковођење предузећима, банкама, установама у образовању, култури, здравству, јавним службама, владиним институцијама и осталим делатностима.
У оквиру студијског програма постоје четири модула: Рачуноводство и пословне финансије, Маркетинг, Менаџмент, Туризам и хотелијерство. Избор модула се врши после прве године студија.

Подаци о намени стеченог звања - Информације о академским и професионалним могућностима које пружа квалификација

Студент који заврши модул Рачуноводство и пословне финансије, биће оспособљен да обавља следеће послове; руковођење пословима рачуноводства и управљачког рачуноводства у привредним и непривредним организацијама; послове интерне ревизије; екстерне ревизије; државне ревизије; доношење финансијских и инвестиционих одлука; инвестиционог саветника; портфолио менаџера; финансијске анализе; процене вредности предузећа и сл.

Студент који заврши модул Маркетинг, биће оспособљен за обављање следећих послова: послове аналитичара и планера маркетинга, менаџера продаје, тржишног заступника, комерцијалисте, менаџера развоја производа или бренда, тржишног представника у иностранству, менаџера промотивних активности и сл.

Студенти који заврше модул Менаџмент, биће оспособљени да обављају послове: планирања, организовања, контроле пословних процеса, управљања људским ресурсима, управљања квалитетом, финансијског менаџмента, управљања међународним пословањем, у профитним и непрофитним организацијама, државним и међународним институцијама итд.

Студенти који заврше модул Туризам и хотелијерство оспособљавају се за аналитичке, управљачке, истраживачке и практичне послове у предузећима или институцијама које су директно или индиректно везане за област туризма, али и у предузећима других делатности.

Извори података

Сајт факултета: http://www.ekfak.kg.ac.rs
Каталог студијског програма:http://www.ekfak.kg.ac.rs/osnovne_akademske_studije?q=osnovne_nast_plan_sp_poslovna_ekonomija_i_menadzment

мај 2014.


vodic-kroz-diplome