Articles

Универзитет у Крагујевцу - Факултет за хотелијерство и туризам - Хотелијерство и туризам - ОАС - ДХ

Студијски програм - Хотелијерство и туризам

Научно поље - Друштвено-хуманистичке науке

Научна област - Менаџмент и бизнис

Диплома/титула - Дипломирани менаџер

Ниво студија - ОАС- основне академске студије

Број ЕСПБ бодова - 240

Место где се изводи студијски програм - Врњачка бања, Универзитет у Крагујевцу- Факултет за хотелијерство и туризам

Информације о садржају студијског програма

Линк ка списку предмета - http://www.hit-vb.kg.ac.rs/attachments/article/15/hit-vb_studijski-program-OAS.pdf  ција о модулима - Нема модула

Опис студијског програма - Информације које ближе одређују квалификације за коју се диплома издаје

Образовање студената у области хотелијерства и туризма на нивоу основних академских студија обезбеђује стицање знања и вештина потребних за обављање професионалних менаџерских задатака. Основне академске студије Хотелијерство и туризам, трају четири године и имају 240 ЕСПБ бодова. Ове студије обезбеђују компетенције које студентима омогућавају укључивање у праксу привредних субјеката и наставак образовања на следећим нивоима студија.

Циљ студијског програма Хотелијерство и туризам је образовање стручњака чије ће компетенције бити резултат широког располагања академским знањима и вештинама обављања практичних послова у оквиру креирања и вођења послова у оквиру функционисања субјеката у области хотелијерства и туризма. Студијски програм омогућава студентима стицање потребних менаџерских знања и вештина за успешно управљање и руковођење туристичким дестинацијама, хотелима, агенцијама и другим установама у области туристичке привреде.

Подаци о намени стеченог звања - Информације о академским и професионалним могућностима које пружа квалификација

Након завршетка студијског програма Хотелијерство и туризам студент је оспособљен за обављање широког спектра пословних активности из домена туризма, хотелијерства, путничког саобраћаја, конгресног бизниса, организације сајмова, изложби и других туристичких манифестација. Завршетком студијског програма Хотелијерство и туризам, будући академац је оспособљен за компетентно обављање већег броја послова: менаџер пословнице туристичке агентије, менаџер тржишта туроператера, хотела и других туристичких предузећа; менаџер централног букинга, референт за анализу и калкулацију у туроператорским, хотелским и другим туристичким предузећима, референт развоја интегралних туристичких производа у органима и организацијама јавног сектора, рад у државним органима, средњим школама и сл.

Извори података

Сајт факултета: http://www.hit-vb.kg.ac.rs/
Каталог студијског програма:http://www.hit-vb.kg.ac.rs/index.php/2012-06-03-14-26-12

мај 2014.


vodic-kroz-diplome