Articles

Универзитет у Крагујевцу - Факултет медицинских наука - Фармација - ИАС - МД

Студијски програм - Интегрисане академске студије фармације

Научно поље - Медицинске науке

Научна област - Фармацеутске науке

Диплома/титула - магистар фармације

Ниво студија - ИАС - интегрисане академске студије

Број ЕСПБ бодова - 300

Место где се изводи студијски програм - Крагујевац, Универзитет у Крагујевцу - Факултет медицинских наука

Информације о садржају студијског програма

Линк ка списку предмета - http://www.medf.kg.ac.rs/akreditacija/oglasna_tabla/farmacija/tabele/Knjiga%20predmeta.pdf ција о модулима - Нема модулаhttp://www.medf.kg.ac.rs/akreditacija/oglasna_tabla/farmacija/tabele/Knjiga%20predmeta.pdfhttp://www.medf.kg.ac.rs/akreditacija/oglasna_tabla/farmacija/tabele/Knjiga%20predmeta.pdf

Опис студијског програма - Информације које ближе одређују квалификације за коју се диплома издаје

Студијски програм интегрисане академске студије фармације има за циљ да формира компетентне дипломиране фармацеуте, који ће моћи самостално да раде на сложеним пословима који захтевају високо образовање у фармацеутској индустрији, регулаторним телима и систему здравствене заштите. Студије су интегрисане и академске (обухватају академске студије 1. и 2. степена).

Општи циљ овог студијског програма је оспособљавање студената да самостално обављају делатности везане за дизајн, производњу, процену квалитета и употребу лекова. Дипломирани студенти детаљно ће познавати састав лекова, њихове хемијске и физичке особине, њихову производњу и употребу, као и методе којима се испитује чистоћа и јачина лекова. Поред тога, студијски програм ће омогућити дипломираним студентима да разумеју како лекови делују на људски организам, каква је њихова судбина у организму и како се лекови могу најрационалније користити за дијагностику, превенцију и лечење обољења.

Подаци о намени стеченог звања - Информације о академским и професионалним могућностима које пружа квалификација

По завршетку овог студијског програма, дипломирани фармацеути, односно, магистари фармације, оспособљени су за самосталан рад на пословима који захтевају високо образовање у фармацеутској индустрији, здравственом систему, регулаторним телима и образовним установама. Магистри фармације ће моћи да раде на развоју нових лекова (укључујући претклиничка и клиничка испитивања лекова), у производњи лекова, контроли квалитета лекова, на набавци, чувању и издавању лекова, на фармацеутској нези болесника и на истраживањима у области фармације.

Извори података

Сајт факултета: http://www.medf.kg.ac.rs/
Каталог студијског програма:...