Articles

Универзитет у Крагујевцу - Факултет техничких наука - Инжењерски менаџмент - МАС - ТТ

Студијски програм - Инжењерски менаџмент

Научно поље - Техничко - технолошке науке

Научна област - Индустријско инжењерство и инжењерски менаџмент

Диплома/титула - Мастер инжењер менаџмента

Ниво студија - МАС - мастер академске студије

Број ЕСПБ бодова - 60

Место где се изводи студијски програм - Чачак, Универзитет у Крагујевцу - Факултет техничких наука

Информације о садржају студијског програма

Линк ка списку предмета - http://www.ftn.kg.ac.rs/akreditacijaFTN/index.php?sp=MAS_IM

Опис студијског програма - Информације које ближе одређују квалификације за коју се диплома издаје

Мастер студијски програм Инжењрски менаџмент је наставак основних академских студија Инжењерског менаџмента који се реализује на Факултету техничких наука у Чачку. Исход процеса учења је проширивање и продубљивање знања која су студенти стекли на основним студијама, као и оспособљавање студената за трајно усвајање нових знања и технологија, потребних за решавање проблема из најсложенијих подручја инжењерског менаџмента. Осим тога, студирањем се развијају и менаџерске вештине, затим способности структурног и креативног размишљања које води делотворној методологији рада и развоја организације, способност самосталног и тимског рада, као и способности доношења пословних одлука на свим нивоима одлучивања.

На овом нивоу студија стечена знања на претходном нивоу основних студија се знатно унапређују и надограђују, тако да студент стиче нова знања из области менаџмента, информационих технологија, управљања организационим системима и процесима рада, управљања пројектима, управљања савременим технологијама неопходним за развој индустрије, уз што адекватније коришћење нових знања и обновљивих извора енергије у циљу одрживог развоја.

Оваквим начином студирања студенти се оспособљавају за рад на развојним и руководећим пословима и брзо преузимање одговорних послова, који му омогућавају касније укључивање у рад на најодговорнијим радним местима у предузећима.

Подаци о намени стеченог звања - Информације о академским и професионалним могућностима које пружа квалификација

Програм оспособљава студенте за ефикасно и успешно организовање, вођење и контролу пословања предузећа у окружењу, односно подручја за које буду одговорни.

Извори података

Сајт факултета: http://www.ftn.kg.ac.rs/
Каталог студијског програма:...