Articles

Универзитет у Нишу - Машински факултет - Управљање и примењено рачунарство - ТЕМПУС - МАС - ТТ

Студијски програм - Управљање и примењено рачунарство ТЕМПУС

Научно поље - Техничко - технолошке науке

Научна област - Машинско инжењерство

Диплома/титула - Мастер инжењер машинства

Ниво студија - Мастер академске студије

Број ЕСПБ бодова - 60

Место где се изводи студијски програм - Ниш, Универзитет у Нишу - Машински факултет

Информације о садржају студијског програма

Линк ка списку предмета - http://www.masfak.ni.ac.rs/sitegenius/topic.php?id=1844   ција о модулима - Нема модула

Опис студијског програма - Информације које ближе одређују квалификације за коју се диплома издаје

Студијски програм мастер академских студија Машинско инжењерство - Управљање и примењено рачунарство припада пољу техничко-технолошких наука и сврстава се у научно-стручну област машинско инжењерство. Студијски програм траје 1 годину, односно 2 семестра и вреди 60 ЕСПБ бодова.
Студијски програм мастер академских студија Машинско инжењерство - Управљање и примењено рачунарство, на коме се уписује максимално 20 студента, састављен је из oбaвeзних и избoрних прeдмeтa, чијим сe сaвлaдaвaњeм oбeзбeђују нeoпхoднa знaњa и вeштинe зa стицaњe академског назива мастер инжењер машинства - за управљање и примењено рачунарство (скраћено мастер инж. маш.). У Додатку дипломе даје се списак одслушаних и положених предмета. У међународним односима ова титула одговара титули Master of Science (M.Sc.).

Подаци о намени стеченог звања - Информације о академским и професионалним могућностима које пружа квалификација

Сврха студијског програма мастер академских студија Управљање и примењено рачунарство је пре свега надградња академских знања и вештина студената стечених у оквиру претходног образовања, на такав начин да се повећа њихова конкурентност на тржишту рада након успешног савладавања студијског програма.
У складу са основном сврхом, студијски програм мастер академских студија Управљање и примењено рачунарство образује студенте да се баве научно-истраживачким радом, пројектовањем, експлоатацијом и развојем напредних интелигентних рачунарски заснованих надзорно-управљачких система, роботских система и информационих система у области машинског инжењерства.

Извори података

Сајт факултета: http://www.masfak.ni.ac.rs/sitegenius/index.php?done

мај 2014.