Articles

Универзитет у Нишу - Технолошки факултет - Прехрамбена технологија и биотехнологија - ОАС - ТТ

Студијски програм - Прехрамбена технологија и биотехнологија

Научно поље - Техничко - технолошке науке

Научна област - Технолошко инжењерство

Диплома/титула - Дипломирани инжењер технологије

Ниво студија - Основне академске студије

Број ЕСПБ бодова - 240

Место где се изводи студијски програм - Универзитет у Нишу, Технолошки факултет у Лесковцу

Информације о садржају студијског програма

Линк ка списку предмета - 

http://www.tf.ni.ac.rs/studije/knjiga_predm_nast_mas.php
http://www.tf.ni.ac.rs/studije/inf%202013.pdf

 ција о модулима - Нема модула

Опис студијског програма - Информације које ближе одређују квалификације за коју се диплома издаје

Назив студијског програма: У оквиру студијског програма Прехрамбена технологија и биотехнологија постоје два студијска подручја: Прехрамбена технологија и Биотехнологија.
Циљеви студијског програма: Оспособити студенте за самосталан научни рад и примену научних и стручних знања у пракси из области студијска подручја: Прехрамбена технологија и Биотехнологија.
Исход процеса учења: Студенти који заврше основне академске студије из Прехрамбене технологије и биотехнологије оспособљени су да се укључе у решавање практичних проблема у привреди из области прехрамбене технологије и биотехнологије. Студенти стичу основна знања за наставак студија на master студијама.

Подаци о намени стеченог звања - Информације о академским и професионалним могућностима које пружа квалификација

Студенти располажу свим неопходним знањима и вештинама која им омогућавају примену оригиналних идеја и непосредно укључивање у научно-истраживачки рад. Студенти су обучени да прихвате најновије резултате научно-технолошког прогреса и користе савремене методе рада.

Извори података

Сајт факултета: http://www.tf.ni.ac.rs/index.php