Articles

Универзитет у Нишу - Факултет спорта и физичког васпитања - Физичко васпитање и спорт - ОАС - ДХ

Студијски програм - Физичко васпитање и спорт

Научно поље - Друштвено - хуманистичке науке

Научна област - ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ И СПОРТ

Диплома/титула - Дипломирани професор физичког васпитања и спорта

Ниво студија - основне академске студије

Број ЕСПБ бодова - 240

Место где се изводи студијски програм - Ниш, Универзитет у Нишу - Факултет спорта и физичког васпитања

Информације о садржају студијског програма

Линк ка списку предмета - http://www.fsfv.ni.ac.rs/index.php?option=com_docman&;task=cat_view&gid=57&Itemid=117 ција о модулима - Нема модула

Опис студијског програма - Информације које ближе одређују квалификације за коју се диплома издаје

Настава Основних академских студија, физичко васпизање и спорт за стицање стручног звања Дипломирани професор физичког васпитања и спорта, организује се и изводи у трајању од осам семестара са по 30 ЕСПБ бодова (укупно 240). Од укупног броја бодова, 189 бода припада обавезним предметима, а 51 бод изборним предметима. На 31 обавезних предмета се стиче 75,83% од укупног броја ЕСПБ бодова, а на 8 изборних предмета и завршном раду се стиче 24,17% од укупног броја ЕСПБ  бодова.
У  структури  обавезних  предмета  су  академско-општеобразовни  (13,98%  ЕСПБ бодова), теоријско-методолошки (17,68% ЕСПБ бодова), научно-стручни (37,99% ЕСПБ бодова) и стручно-апликативни предмети (30,34% ЕСПБ бодова).
Успешним овладавањем студијског програма Основних академских студија, физичко васпитање и спорт, студент стиче стручни назив Дипломирани професор физичког васпитања и  спорта, који омогућава ефикасну примену научних и стручних достигнућа из области физичког васпитања и спорта у настави физичког васпитања у предшколским установама, основним и средњим школама; примену резултата научних истраживања за развој и праћење ефеката физичких активности наставе физичког васпитања на  димензије антрополошког статуса  ученика  и  других  особа  које  користе телесно вежбање.
Посебни циљеви:

постизање компетенција, академских знања и специфичних практичних вештина потребних за обављање професије у областима: наставе физичког васпитања, тренажног процеса, корективног вежбања и вежбања ради здравља, оспособљавање за ефикасну примену научних и стручних достигнућа, развој креативних способности, способности критичког мишљења и тимског рада, као и развој комуникације са стручном јавношћу, развој свести о потреби перманентног образовања.

Подаци о намени стеченог звања - Информације о академским и професионалним могућностима које пружа квалификација

Студент који савлада студијски програм Основних академских студија, физичко васпитање и спорт, стиче компетенције Дипломираног професора физичког васпитања и спорта- bachelor, за:
 организацију и реализацију наставе физичког васпитања, примену знања и вештина у планирању и реализацији спортског тренирања, реализацију корективних третмана постуралног статуса ученика, вођење и реализацију рекреативних програма, праћење и коришћење научних информација. Могуће је радити у основном и средњем школству.

Извори података

Сајт факултета: http://www.fsfv.ni.ac.rs
Каталог студијског програма:http://www.fsfv.ni.ac.rs/index.php?option=com_docman&;task=cat_view&gid=57&Itemid=117   

мај 2014.