Articles

Сингидунум Универзитет - Интегрисани универзитет - Пословна економија на српском и енглеском језику - ОАС - ДХ

Студијски програм - Интегрисани универзитет - Пословна економија на српском и енглеском језику - ОАС - ДХ

Научно поље - Друштвено - хуманистичке науке

Научна област - Економске науке

Диплома/титула - Дипломирани економиста

Ниво студија - ОАС - основне академске студије

Број ЕСПБ бодова - 240

Место где се изводи студијски програм - Београд

Информације о садржају студијског програма


Студијски програм Пословна економија конципиран је и акредитован са следећим изборним студијским опцијама:

  • Рачуноводство и ревизија
  • Финансије и банкарство
  • Маркетинг и менаџмент
  • Управљање људским ресурсима (HR)

Овај студијски програм је у потпуности прилагођен најсавременијим тенденцијама у области економије и савремених услова пословања, који захтевају кадрове који ће поред неопходних фундаменталних знања поседовати и способност самосталног дефинисања пословних проблема и њиховог ефикасног решавања, у циљу успеха фирме запослења. Из тог разлога, наши студенти изучавају  теоријско-практичне дисциплине на основу којих стичу не само темељна, већ и функционална знања која касније могу лако и брзо да примењују у пословном окружењу и на тај начин успешно одговорe на захтеве савременог пословања.

Линк ка списку предмета - http://upis.singidunum.ac.rs/study_programme/poslovna_ekonomija о модулима - Нема модула

Опис студијског програма - Информације које ближе одређују квалификације за коју се диплома издаје

Наставни план и програм основних академских студија – студијског програма Пословна економија конципиран је по узору на познате пословне школе и факултете у развијеним универзитетским центрима Европе и Сједињених Америчких држава, при чему су коришћена сва досадашња позитивна искуства наше земље и земаља у окружењу.
Настава се спроводи се у четворогодишњем трајању (8 семестара) и у потпуности је усклађенa са захтевима Болоњске декларације- увођењем јединственог европског система бодовања  и извођењем свих предмета (осим страних језика) у једносеместралном трајању.

Наставни планови и програми на свим изборним опцијама усмерени су на изучавање најсавременијих достигнућа из области финансијског и банкарског пословања, рачуноводства, рачуноводствених стандарда и рачуноводственог извештавања, ревизије и ревизијског извештавања, форензике и ревизије, маркетинга и менаџмента, управљања људским ресурсима и односима са јавношћу, као најсавременијих дисциплина. Константно учење два страна језика током студија, енглеског језика као обавезног и другог страног језика по избору (немачки, шпански, италијански, француски, кинески и руски), са могућношћу стицања међународно признатих сертификата  из страних језика и информатике, посебан је квалитет који доприноси конкурентности знања и вештина стечених похађањем студијског програма Пословне економије, не само на домаћем тржишту рада, већ и у међународним размерама.

И са аспекта формалних облика реализације наставних планова и програма овај студијски програм задовољава највише стандарде. Рад са студентима се одвија у малим групама, остварује се непосредан контакт са предметним наставницима, редовно се обавља практична провера стечених знања, развија се индивидуална и тимска креација,  остварује се посета предузећима и обављање стручне праксе у истим. Предмети на студијским програмима се изводе по јединственом систему бодовања 10+30+30+30 (10 присуство и активност на часу, 30 први колоквијум, 30 други колоквијум и 30 завршни испит). Први и други колоквијум се полажу на одређеном броју предмета у рачунарској учионици путем тестова који се креирају из база података и питања за сваки предмет. Комбинација питања је различита за сваког студента који ради тест. Завршни испит је писмени или усмени. Присуство студената на предавањима и вежбама се посебно валоризује. У току године формирају се радионице из различитих области – банкаства, рачуноводства и ревизије, осигурања, односа са јавношћу, мотивације, развој каријере, лидерства где је  учешће студената слободно и где се стичу додатна практична знања која нису уграђена у посебне предмете. Студенти се ангажују и на пројектима које осмишљавају тимови професора и асистената на факултету и који дају могућност за стицање додатних знања, посебно за студенте који покажу жељу и спремност за учествовање у пројектима. За студенте са оценом преко 9 организују се посебна предавања из најсавременијих дисциплина по опредељењу студената и уз добијање посебног сертификата.

Са циљем да своје студенте припремимо за такмичење у условима глобалне конкуренције, током основних академских студија пуну пажњу посвећујемо и развоју менаџерског и предузетничког духа код њих, као и њиховом стицању вештина у области информатичких знања, промоције, комуникација, преговарања, тимског рада и лидерства.

Подаци о намени стеченог звања - Информације о академским и професионалним могућностима које пружа квалификација


Наставним планом и програмом студијског програма Пословна економије обухваћени су предмети чијим изучавањем студенти стичу теоријска и практична знања из сфере финансија и банкарства, рачуноводства, ревизије и форензике, урављања људским ресурсима и односима са јавношћу, а висока стручност поменутих знања чини их компетентним стручњацима из истоимених области. Избором конкретног усмерења добија се низ предмета које потпуно боје и оспособљавају студенте за конкретна и специјалистичка занимања.
Реализацијом циљева студијског програма постижемо да наши студенти стичу:

  • основна знања из области једне од горе поменутих изборних опција за коју се определе
  • вештине комуникација и тимског рада – које развијамо кроз групне пројектне задатке и студије случаја у оквиру сваког предмета, активно коришћење два светска језика и најсавременије информатике и развијање способности презентације пројеката и решења широј јавности
  • могућности за наставак после дипломски студија – усвајају неопходна за наставак академских студија кроз последипломске мастер и докторске студије.

Извори података

Сајт факултета: http://singidunum.ac.rs/
Каталог студијског програма:http://singidunum.ac.rs/

март 2015. године


vodic-kroz-diplome