Articles

Сингидунум Универзитет - Универзитет "Сингидунум",Интегрисани универзитет,Београд-Високошколска јединица установе без својства правног лица,Нови Сад - Туризам и хотелијерство на српском и енглеском језику - ОАС - ДХ

Студијски програм - Туризам и хотелијерство на српском и енглеском језику - Нови Сад - ОАС - ДХ

Научно поље - Друштвено - хуманистичке науке

Научна област - Економске науке

Диплома/титула - Дипломирани економиста

Ниво студија - ОАС - основне академске студије

Број ЕСПБ бодова - 240

Место где се изводи студијски програм - Нови Сад

Информације о садржају студијског програма

Студентима се пружа могућност избора једног од три модула, зависно од њихових жеља и способности, а све у завистности од  одабраних изборних предмета. Тако, студенти се могу одлучити за једну од три изборне опције :

  • Туризам,
  • Хотелијерство и
  • Гастрономија.

Линк ка списку предмета - http://novisad.singidunum.ac.rs/coursepages/NoviSad/1#ција о модулима - Нема модула

Опис студијског програма - Информације које ближе одређују квалификације за коју се диплома издаје

Развијена друштва теже ка стварању “друштва знања” и “човека знања”. Знањем се све више остварују ефекти креативности, а уместо одговорности за прост учинак људи долази одговорност за примену знања и резултате који се, захваљујући томе и постижу. Имајући у виду да се ефекти образовања не одражавају само на појединце, већ и на друштво у целини, може се рећи да знање постаје основни развојни фактор.
У складу са циљевима савременог образовања студијски програм Факултета за туристички и хотелијерски менаџмент  је оријентисан на јачање стручних знања, на већу флексибилност према захтевима у динамичном свету рада и друштва, као и на стицање кључних вештина/компетенција, како би дипломирани студенти били спремни за нове професионалне изазове и могли да се укључе у савремене токове друштва.

Студијски програм Туризам и хотелијерство треба да омогући студентима стицање теоријских и практичних знања о туризму и хотелијерству код нас, у Европској унији и целом свету.

Подаци о намени стеченог звања - Информације о академским и професионалним могућностима које пружа квалификација

Циљ је да студенти стекну неопходна знања о савременим пословним концепцијама као што су менаџмент, маркетинг и друге и да овладају свим техникама и вештинама које ће им обезбедити одговарајућу компетентност за обављање бројних послова у овој бласти. Односно, такав циљ студијског програма може се синтетизовати у следећим ставовима:

  • да студенти стекну знања и вештине
  • да кроз теоријско-методолошку наставу добију неопходну основу и знања за унапређивање туризма и хотелијерства
  • да кроз обимну стручну праксу током студија упознају функционисање туристичке и остале привреде и укупног јавног сектора у туризму
  • да кроз вежбе из појединих квантитативних дисциплина овладају техникама њихове употребе у туризму и хотелијерству
  • да кроз обавезно изучавање енглеског и још једног страног језика стекну висок ниво знања, што ће им омогућити успешну комуникацију са целим светом.

Извори података

Сајт факултета: http://singidunum.ac.rs/
Каталог студијског програма: http://novisad.singidunum.ac.rs/

март 2015. године


vodic-kroz-diplome