Универзитет у Београду - Пољопривредни факултет - Хортикултура - МАС - ТТ

Студијски програм - Хортикултура

Научно поље - Техничко - технолшке науке

Научна област - ...

Диплома/титула - ДИПЛОМИРАНИ ИНЖЕЊЕР ПОЉОПРИВРЕДЕ-МАСТЕР ЗА ХОРТИКУЛТУРУ

Ниво студија - мастер академске студије

Број ЕСПБ бодова - 60

Место где се изводи студијски програм - Београд, Универзитет у Београду - Пољопривредни факултет

Информације о садржају студијског програма

Линк ка списку предмета - http://www.agrif.bg.ac.rs/study_programs/view/16  ција о модулима - Нема модула

Опис студијског програма - Информације које ближе одређују квалификације за коју се диплома издаје

Циљеви студијског програма дипломских студија су постизање компетенција које означавају завршетак дипломских академских студија, одређени степен специјализације као и оспособљеност за истраживачки рад из области хортикултурне производње. Циљ програма је и развијање предметно-специфичних компетенција: детаљно познавање технологије производње воћног и лозног садног материјала, производње украсног дрвећа и шибља те примена агро и помотехничких мера у расадничарској производњи, стицање знања о принципима гајења хортикултурног биља (поврће, цвеће, воће, ароматично и зачинско биље,) у заштићеном простору, детаљно познавање специфичних начина производње травњака и њихове улоге у озелењавању и уређењу окућнице, познавање технологија производње воћа, поврћа и винове лозе по органским принципима и познавање прописа и стандарда из ове области.

Такође, циљ програма је и препознавање важнијих сегмената економског пословања на газдинству, познавање нових сората воћних врста, познавање специфичности и начина прераде воћа и поврћа и познавање метода оплемењивања хортикултурних биљака.

Подаци о намени стеченог звања - Информације о академским и професионалним могућностима које пружа квалификација

Компетенције:

Способног суочавања са сложеним проблемима како конвенционалне, традиционалне тако и органске хортикултурне производње у пољопривреди које савремено друштво намеће.

Спосбност објективног вредновања свог рада и рада других, комуницирања са стручњацима из других области, поседовање професионалне етике, способност планирања и организовања производње, способност независног рада, овладавање методима истраживања, извођења експеримената, статистичке обраде података и тумачења резултата, креативности.

Извори података

Сајт факултета: http://www.agrif.bg.ac.rs/
Каталог студијског програма: http://www.agrif.bg.ac.rs/study_programs/view/16

мај 2014.


vodic-kroz-diplome